ФАБРИКА ЗА ЛАСЕРСКИ МАШИНИ

17 години искуство во производство

Кога сечете дебели листови, се изведува со ласер со влакна дури и подобро од сечењето со плазма

Висока моќностмашина за ласерско сечење влакнавлезе во фаза на брз развој, ласерот со влакна од 4 kw може да пресече бунар од челик од 20 mm, ласерот со влакна од 20 kw може да исече челик од 50 mm.Кога сечете дебели листови, изведувате машина за ласерско сечење со висока моќност дури и подобро од сечење со плазма, таа е многу популарна иако цената е повисока од машината за сечење плазма, па споредете со машината за сечење плазма, кои се предностите на машината за ласерско сечење со висока моќност?

1. ПОДОБАР КВАЛИТЕТ НА СЕЧЕЊЕ

Ласерот има потесен раб, што значи дека се троши помалку материјал.Повеќе од ова, ласерското сечење бара помалку работна сила, па дури и без секундарна обработка за повеќето делови.

2. ПОГОЛЕМА ПРЕЦИЗНОСТ НА СЕЧЕЊЕТО

Ласерско сечење, 0,14mm;Плазма сечење, 0,4 мм И на вертикалниот крст, ласерското сечење има помал агол на откос од сечењето со плазма.

3-фибер ласерска машина за сечење2

 

3. ПОНИСКИ ТРОШОЦИ ЗА СЕКАЊЕ

Ослободување од секундарната завршна обработка, со помазна површина за сечење, помалку ѓубре и помала деформација.

4. ПОБРЗА БРЗИНА НА СЕЧЕЊЕ

Брзината на ласерското сечење може да достигне до три пати побрзо од сечењето со плазма.

5. ОБРАБОТКА СО ЖИВОТНА СРЕДИНА

Ласерска машина за сечење влакнае почист и поеколошки од зачаденото и бучно сечење на плазма.

1 сечење цевка

1 машина за ласерско сечење влакна 1

Машината за ласерско сечење на влакна KNOPPO со голема моќност користи добри резервни делови од познатиот бренд, како што се Switzerland Raytools System, FSCUT2000S контролен систем, германски Rexroth Motor Driver, Germany Rexroth Guideway, Германија Atlanta High Precision Rack и Japan SMC Valvetric Good Proport, итн. и 3 години гаранција.

За повеќе детали, ве молиме контактирајте не преку е-пошта или Whatsapp, ние ќе ви испратиме детална понуда и спецификација.

 


Време на објавување: 23.06.2021